Κιλκίς: Ξανά στους δρόμους οι αρνητές της μάσκας στα σχολεία!

Παπάδες, γιαγιάδες, μητέρες και παιδιά, ξανά στους δρόμους του Κιλκίς, για να μην μπουν οι μάσκες στα σχολεία. Προβληματίζει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν φόραγε μάσκα, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι υποχρεωτικό μετά την έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή. Οι αστυνομικοί λειτούργησαν σαν απλοί παρατηρητές…

Για δεύτερη φορά το κίνημα κατά της μάσκας στα σχολεία βγήκε στους δρόμους του Κιλκίς. Είναι η δεύτερη Κυριακή που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης γονείς μαζί με τα παιδιά τους, διαδηλώνοντας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η δεύτερη αυτή κινητοποίηση, το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου ήταν πιο μαζική και καλύτερα οργανωμένη από την προηγούμενη, με πλακάτ, πανό, συνθήματα και ντουντούκες. Κι αυτό μια ημέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και μετά την ένταξη ολόκληρου του νομού Κιλκίς σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων, τα οποία ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα τη Πέμπτης.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε χωρίς την «υπογραφή» κάποιου φορέα και κυρίως μέσω του διαδικτύου. Τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 180 άτομα στην πλατεία Ειρήνης και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης.
Τα κεντρικά συνθήματά τους ήταν: «Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας», «Όχι μάσκα στα σχολεία, θέλουμε Ελευθερία», «Όχι τεστ στα παιδιά μας», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Όχι στην αρπαγή των παιδιών μας», «Αν υπάρχει πανδημία, κλείνουν όλα τα σχολεία».

Στο κλείσιμο της διαμαρτυρίας, μέσα στην πλατεία Ειρήνης, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κι ένα 6χρονο παιδί έψαλε το «Πιστεύω».

Σε όλη τη διαδρομή της πορείας μέσα στο κέντρο του Κιλκίς οι διαμαρτυρόμενοι –που δεν φορούσαν μάσκα – «συνοδεύονταν» από αστυνομικά αυτοκίνητα και μηχανές, αλλά δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της αστυνομίας, ούτε και κανένα πρόστιμο για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.